Yabancı Dil Seviyenizi Öğrenin! Online Dil Testi!
About Us

Haber

İngiltere Öğrenci Vizesi ile İlgili Önemli Değişiklikler

İngiltere Öğrenci Vizesi ile İlgili Önemli Değişiklikler

İngiltere'de Dil Eğitimi alacak olan öğrenciler için İngiltere konsolosluğu tarafından bir takım değişiklikler yapılmıştır. 

Değişiklikler sırasıyla şu şekildedir; 

1- IELTS Sınavı

Tier 4 vizesi için IELTS'ye girecek olan öğrenciler 6 Nisan 2015 tarihinden itibaren 
IELTS for UKVI (SELT-Secure English Language Test)'e girmeleri gerekmektedir.  

IELTS for UKVI (SELT) uygulanış ve içerik olarak IELTS ile birebir aynıdır. Tek fark, sınava girecek adayların farklı biri odada ve lokasyona gelişlerinden sınavın her adımına kadar video’ya çekilecek olmasıdır. Adayın rahatsız olmaması için UKVI’ın belirlemiş olduğu uzaklıktan ve güvenliği sağlayacak şekilde uygulanacaktır.

IELTS for UKVI sınavına giriş ücreti 870 TL'dir. 5 Nisan 2015 tarihine kadar girilmiş olan IELTS sınavlarının skorları 6 Kasım 2015 tarihine kadar kullanılabilecektir. 


2- Sağlık Sigortası Ücreti

İngiltere'de 6 ay üzeri eğitim alacak olan öğrencilerden vize randevusu alınması esnasında 150 GBP sağlık hizmetleri için ödeme alınacaktır.İngilterede 1 yılı aşan eğitim başvurularında 225 GBP, 1 yıl 6 ayı aşan başvurularda ise 300 GBP sağlık sigortası ücreti ödenecektir. 6 aydan kısa süreli eğitime giden öğrencilerden herhangi bir sağlık sigortası ödemesi alınmayacaktır. 
Öğrencinin vize alamaması durumunda bu ücret iade edilecektir. 


3- Biometric Residence Permit (BRP)

6 aydan uzun süreli eğitim alacak olan öğrenciler için artık direk olarak eğitim alacakları kadar sürelik vize basılmayacaktır. Bunun yerine 30 günlük bir vize ('vignette sticker') basılacaktır. Öğrenci İngiltere'ye girdikten sonra 10 gün içerisinde Biometric Residence Permit öğrencinin vize başvurusunda belirttiği kalacağı adrese yakın bir Posta Ofisi'ne gönderilecektir. Öğrenci kartını oradan oradan teslim alacaktır. Eğer öğrenci 30 gün içerisinde İngiltere'ye girmezse tekrardan vize alması gerekmektedir! (If they fail to travel within the period stated they will need to apply for a new short term visa to enter the UK.)


4- İngiltere 2015 yılı Vize Ücretleri 

• Overseas Tier 4 : £322.00
• UK based Tier 4 : £439.00
• Short-term study visa 6 ay : £85.00
• Short-term study visa 11 ay : £162.00

YURTDIŞI DİL OKULU ARA